Opis
Specjalna kuwertura do tradycyjnych lodów stracciatella – z okruchami czekolady w masie.
Ogrzewać w kąpieli wodnej, mieszając, aż do uzyskania płynnej konsystencji. Wlać do frezera tuż przed wybieraniem lodów lub wlewać cienkimi strużkami do gotowej masy podczas wybierania – a następnie pokruszyć stwardniałą czekoladę kilkoma ruchami łopatki.
Doskonała do udekorowania lodów cieniutkimi strużkami.
Polecana do masy śmietankowej, miętowej i kokosowej, lub według gustu.
UWAGA!
Ogrzewać tylko porcję do bieżących potrzeb i tylko do uzyskania płynnej konsystencji.
NIE przegrzewać.
Ogrzewać w kąpieli wodnej, mieszając, aż do uzyskania płynnej konsystencji. Wlać do frezera tuż przed wybieraniem lodów lub wlewać cienkimi strużkami do gotowej masy podczas wybierania – a następnie pokruszyć stwardniałą czekoladę kilkoma ruchami łopatki.
Doskonała do udekorowania lodów cieniutkimi strużkami.
Polecana do masy śmietankowej, miętowej i kokosowej, lub według gustu.
UWAGA!
Ogrzewać tylko porcję do bieżących potrzeb i tylko do uzyskania płynnej konsystencji.
NIE przegrzewać.
Sposób użycia: szacunkowe zużycie ok. 30g na litr masy.
Informacja o wartości odżywczej w 100 g:
| Wartość energetyczna | 2 780,8 kJ / 664,3 kcal | 
|---|---|
| tłuszcz | 55,10 g | 
| – w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 46,50 g | 
| węglowodany – w tym cukry  | 
34,70 g 27,70 g  | 
| białko | 4,30 g | 
| sól | 0,02 g | 
Certyfikaty:
Halal
Deklaracje:
Bez glutenu
Bez gmo
Bez laktozy
Bez mleka
Bez substancji zagęszczających
Wegańskie
MEC3 Koncentrat Kuwertura Stracciatella, 5,5kg
			




