Opis
Mieszanka przygotowana jest z wysokiej jakości mleka w proszku i słodkiej serwatki. Surowce mleczne są całkowicie naturalne, nie zawierają żadnych domieszek i dodatków rekombinowanych.
Stosujemy bardzo drobny cukier grysik, który rozpuszcza się w wodzie znacznie szybciej od zwykłego cukru.
Używamy także półproduktów do lodów MEC3 – renomowanej firmy włoskiej, lidera na światowym rynku w tej branży.
Zalecana proporcja: 1 kg proszku + 2,5 litra wody.
Rada: wlewać wodę małymi porcjami do proszku i starannie mieszać rózgą po dolaniu każdej porcji, aż mieszanka stanie się jednorodna.
Po rozpuszczeniu odstawić na 20 minut w chłodne miejsce (do lodówki), następnie jeszcze raz zamieszać i wlać mieszankę do zbiornika maszyny do lodów, cedząc przez drobne sitko.
Uwaga – przy powolnej sprzedaży lodów mieszanka w zbiorniku maszyny może zgęstnieć – należy ją wtedy energicznie przemieszać czystym narzędziem.
| Wartość energetyczna | 1 602,4 kJ / 382,8 kcal | 
|---|---|
| tłuszcz | 0,20 g | 
| – w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,10 g | 
| węglowodany – w tym cukry | 85,30 g 81,00 g | 
| białko | 8,60 g | 
| sól | 0,10 g | 
 Bez glutenu
Bez glutenu
 Bez emulgatorów
Bez emulgatorów





